Bayonne

Rustdag vandaag! En die is erg welkom! 😀  Na een gezellig diner gisterenavond, een (slechte) nachtrust op een slaapzaal met 9 andere personen en een stevig ontbijt kon Bart Saint-Jean-Pied-de-Port achter zich laten. De meerderheid gisterenavond aan tafel gaf aan de “Camino Francés” te gaan wandelen. Gezien Bart de “Camino del Norte” gaat wandelen, zal hij deze mensen wellicht niet meer gaan terugzien tenzij bij aankomst in Santiago de Compostela. 

Zoals daarnet al gezegd was het een rustdag vandaag. Bart heeft niet stil gezeten en is de stad Bayonne gaan verkennen. Bayonne is een prachtige stad én de hoofdstad van Frans Baskenland. Het was er erg druk. Volgens Bart was er iets op til want er stonden grote televisieschermen opgesteld in de stad, vermoedelijk voor een belangrijke rugby wedstrijd die zal uitgezonden gaan worden. 🏈 Rugby leeft hier heel erg onder de mensen, blijkbaar meer dan voetbal. 

In Bayonne heerste er zo’n fijne vakantiesfeer dat een terrasje aan het water niet mocht ontbreken. Morgen reist Bart door naar Irun omdat Irun het vertrekpunt is van de “Camino del Norte”. 🏁 Dinsdag start hij dan aan de volgende etappe van zijn wandelavontuur, en die etappe is goed voor zo’n 850 kilometer. Go go go Bart!!!  👍🏻👍🏻👍🏻

   






















Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dag 1

Irun (startpunt Camino del Norte)