Colombres

Heerlijk geslapen vannacht, en ook iets langer dan gewoonlijk kunnen slapen! Ontbijt was er niet, dus op wandel vertrokken met een lege maag. De wandeling verliep langs de kustlijn en dat leverde mooie uitzichten op! In elke baai waren surfers actief en dat was mooi om te zien! 🏄‍♂️  San Vicente de la Barquera is een gekend surfparadijs. Het is pas in San Vicente de la Barquera (10 km) dat Bart ontbijt heeft gevonden. 🥐  Vervolgens ging de wandeling over verharde wegen doorheen dorpjes tot aan eindbestemming Colombres. Toen hij naar de “albergue” in Colombres wandelde om een bed te reserveren voor vannacht bleek de “albergue” al volzet te zijn!!! Hoe kan dit? Dit was een “albergue” met 130 bedden in aanbod, en ze waren allemaal bezet!!! Even sloeg de mismoed toe … 😡 

Bart heeft vernomen van mede-wandelaars dat grote reisorganisaties veel bedden reserveren voor de “luxe-pelgrims”. “Luxe-pelgrims” zijn mensen die zonder rugzak een klein stukje van de Camino willen wandelen om het “camino-gevoel” te beleven in alle comfort en zonder zorgen. Maar dit maakt het wel heel moeilijk voor de echte pelgrims want voor hen zijn er dan geen bedden meer beschikbaar!!! Ook voor een Duitse vrouw - die net na Bart te horen kreeg dat er (weer) geen plaats meer was in de “albergue” - was de maat vol. Zij kreeg al 3 keer te horen dat alles volzet was! Voor haar was het genoeg geweest en zij ging ermee stoppen (terug naar huis). 

Voorlopig geen slaapplaats dus … Er zat niets anders op dan verder te wandelen. Heel toevallig lag er een beetje verder een pensionnetje op de route dat niet op de lijst van logementen voorkwam. Op hoop van zegen heeft hij daar zijn kans gewaagd. En HOERA-HOERA, er was nog plaats!!! 🎉 🎉  Hij logeert er nu in een privé-kamer en betaalt er evenveel als dat hij in de “albergue” zou hebben moeten betalen voor een bed op een slaapzaal. Het feit dat je ‘s morgens niet weet of je ‘s avonds een bed zal hebben, geeft wel een beetje stress. 😬  Maar voor vanavond kan je zeggen: eind goed, al goed!  














   


Reacties

Populaire posts van deze blog

Dag 1

Irun (startpunt Camino del Norte)